Home / Onze mensen / Britt Megens

Britt Megens

Over mij

Meer dan 750 collega's zetten zich dag in, dag uit in om de beste zorg te leveren. Wij stellen een aantal collega's aan je voor.

Van stagiaire naar Ambulant Begeleider naar Regiebegeleider. In de vijf jaar dat Britt Megens momenteel werkzaam is bij impegno, heeft ze al een reis gemaakt door verschillende functies. Momenteel werkt ze als Regiebegeleider in de regio Noord oost Brabant in een hecht team van 12 collega’s.

Britt Megens profielfoto

> Extra oren en ogen

Britt vertelt: “Als Regiebegeleider coach ik collega’s en ben ik de extra paar oren en ogen in hun casussen. Hierin vind ik het belangrijk om zoveel mogelijk samen te werken. Ik luister naar ideeën van collega’s, zij kennen de cliënt natuurlijk het allerbest. Lopen ze vast? Dan pakken we het samen op. Daarnaast heb ik ook een aantal ‘eigen’ cliënten die ik ambulant begeleid.”

> Korte lijntjes

Ondanks dat het team van Ambulante Begeleiding vrij solistisch werkt, voelt dat niet zo, vertelt Britt. “We weten elkaar als collega’s goed te vinden. We zien elkaar minimaal één keer per week en maken tijd en ruimte om elkaar te spreken en oprecht bij elkaar betrokken te blijven.” Daarnaast vindt Britt de korte lijntjes binnen impegno waardevol. “Dit is contact tussen de collega en cliënt, maar ook de korte lijntjes die je kunt leggen tussen collega’s van verschillende zorgonderdelen. Er is altijd wel iemand om met je mee te denken.”

> Het verschil maken

Het verschil maken, dat is wat Britt wil bereiken in haar werk. “Al is het maar voor één iemand. Ik wil iemand zo veel mogelijk in diens kracht zetten. Of het nu een cliënt of collega is. Ik geloof erin dat als je kijkt naar ieders kwaliteiten en deze benadrukt, iedereen zichzelf positief kan verrassen”, vertelt Britt. Daarnaast blijft Britt zich met de trainingen, bijscholingen en cursussen die impegno biedt volop ontwikkelen. “Ik ben enorm leergierig en wil blijven groeien. Uiteindelijk lijkt het mij heel leuk om iets voor mezelf te beginnen, dromen moet je tenslotte blijven houden”.

Onze mensen

Ruim 550 collega’s staan dag in dag uit voor onze cliënten klaar. Wij stellen onze mensen graag aan je voor. Enthousiast geworden door de verhalen van onze collega’s? Bekijk dan snel onze vacatures!