Home / Onze mensen / Geerte Berkers

Geerte Berkers

Jeugdbegeleider

Over mij

Meer dan 750 collega's zetten zich dag in, dag uit in om de beste zorg te leveren. Wij stellen een aantal collega's aan je voor.

Geerte Berkers, afgestudeerd Sociaal Pedagogisch Hulpverlener, werkt sinds juli 2020 als Jeugdbegeleider bij impegno in de regio Zuid-Oost Brabant. Als jeugdbegeleider bij impegno begeleidt ze jeugdigen met psychische problemen, die verminderd zelfredzaam zijn of dreigen uit te vallen. In de dagelijkse praktijk komt ze diverse hulpvragen en thema’s tegen, bijvoorbeeld: zelfbeeld, sociale vaardigheden, zingeving, dagbesteding, plannen en organiseren, stemming of stress. Haar begeleiding is veelal ambulant, hetgeen betekent dat ze zoveel als mogelijk op huisbezoek komt en werkt vanuit de thuissituatie van de jeugdige. Ze werkt samen met de jeugdige aan doelen, die zijn vastgelegd in een begeleidingsplan die ze regelmatig evalueren.

> Maatwerk

Ze vertelt: “In mijn begeleiding staat de jeugdige centraal. In mijn ogen heeft elke jeugdige recht op een overzichtelijk, veilig en stimulerend leer- en leefklimaat. Soms is hierbij een laagdrempelige helpende hand gewenst om achterstand te voorkomen. Dit vraagt om aanpassing en maatwerk. Met de ene jeugdige ga ik een stuk wandelen, met de ander speel ik een educatief spel. Bij weer een ander praten we aan de keukentafel of maken we een overzichtelijke mind map. Ik vind dat de stem van de jeugdige en netwerk hierin centraal hoort te staan, waarbij wordt gekeken naar mogelijkheden en interesses. Samen met de jeugdige zal ik me focussen op de (kleine) successen en positieve eigenschappen. Ik daag de jeugdige uit om te denken in oplossingen in tegenstelling tot problemen. De oplossing is dichterbij dan je denkt!”

> Balans

Wat Geerte zo leuk vindt aan haar werk, is dat ze als begeleider echt een band kan opbouwen met de jeugdige. “Als je een langere tijd bij iemand over de vloer komt, leer je jouw cliënt goed kennen en ontstaat een veilige basis. De basis zorgt ervoor dat je samen stappen kunt zetten, door een balans te creëren tussen lef/doortastendheid aan de ene kant, en rust/warmte/humor aan de andere kant. Deze balans geeft mij als persoon veel voldoening. Er is niets leuker dan van dichtbij een jeugdige stap voor stap te zien groeien.”

> Vertrouwen en groeien

impegno biedt Geerte een inspirerende, professionele en prettige werkomgeving. Ze vertelt: “Toen ik in juli startte als jeugdbegeleider in de regio Zuidoost-Brabant, was deze functie nog geheel nieuw voor mij. Ik werd warm ontvangen door mijn collega’s. Ze hadden vertrouwen in mij. Ik weet nog precies wat de boodschap was toen ik telefoon kreeg dat ik was aangenomen voor de functie. ‘Je bent nog jong, maar dat is oké. Binnen impegno krijg je de mogelijkheid om te groeien en ontwikkelen. Wij hebben vertrouwen in jou!’ Dit is precies hoe ik impegno als werkgever ervaar. Ik krijg veel professionele vrijheid om mijn werk vorm te geven. Elke individuele werknemer wordt serieus genomen en er is veel waardering voor het harde werk. Ik voel me daardoor als werknemer gezien en gesteund.”

Geerte wil zichzelf binnen impegno blijvend ontwikkelen, door ervaring op te doen en (interne) cursussen te volgen. “Ik wil ook graag leren van mijn collega’s, door dingen samen te doen en het overleg aan te gaan. Ik zie impegno als een groeiend bedrijf en het is leuk om deel te mogen uitmaken van dit proces en mee te groeien!”

Onze mensen

Ruim 750 collega’s staan dag in dag uit voor onze cliënten klaar. Wij stellen onze mensen graag aan je voor. Enthousiast geworden door de verhalen van onze collega’s? Bekijk dan snel onze vacatures!