Home / Onze mensen / Meike Hendriks

Meike Hendriks

Stagiare

Over mij

Meer dan 750 collega's zetten zich dag in, dag uit in om de beste zorg te leveren. Wij stellen een aantal collega's aan je voor.

Meike Hendriks, stagiaire Ambulant Begeleider in team Tilburg Noord, zit in het tweede jaar van haar opleiding Social Work op de Avans Hogeschool in ’s Hertogenbosch. Als stagiaire Ambulant Begeleider ondersteunt en begeleidt ze cliënten op verschillende leefgebieden. Denk hierbij aan huisvesting, financiën, dagbesteding, lichamelijk en psychisch functioneren en zingeving.

Meike Hendriks profielfoto

> Laagdrempeligheid

Meike vertelt: “Ik werk in een hecht team met fijne collega’s met verschillende kwaliteiten. Elke dag is een nieuwe dag met uitdagingen waar ik veel van kan leren. Het vak vraagt flexibiliteit, creativiteit en veerkrachtigheid. Dit is enorm leerzaam! Ik ben in het half jaar dat ik bij impegno werkzaam ben erg gegroeid in mijn proces om een goede begeleider te worden. Mijn collega’s ondersteunen mij hier op een fijne manier in door feedback te geven en ik kan bij iedereen terecht als ik vragen heb. Er wordt altijd tijd vrijgemaakt om je te helpen op alle lagen binnen impegno.” Als stagiaire waardeert Meike de laagdrempelige werksfeer: “Ik vind het prettig dat alle medewerkers gemakkelijk benaderbaar zijn, omdat er een laagdrempelige werksfeer hangt en het contact onderling goed is.”

> Een goede professional worden

Tijdens haar stage wil Meike zich vooral focussen op persoonlijke professionele groei. Vragen als ‘Wat komt er allemaal bij kijken om een goede professional te worden?’ komen hierbij aan bod. Meike vertelt: “ik stel mijzelf doelen en toets deze bij mijn collega’s. Door te leren van ervaren collega’s en van de cliënten krijg ik langzaamaan antwoord op de eerder benoemde vraag. Door in de praktijk ervaring op te doen leer ik over de verscheidenheid in maatschappelijke en psychische problematiek en de methodieken die hier op toegespitst zijn. Ik vind het belangrijk een goede band op te bouwen met cliënten, maar ook mijn rol als professional hierin sterk neer te zetten.”

Onze mensen

Ruim 550 collega’s staan dag in dag uit voor onze cliënten klaar. Wij stellen onze mensen graag aan je voor. Enthousiast geworden door de verhalen van onze collega’s? Bekijk dan snel onze vacatures!