Home / Onze mensen / Myrna de Vries

Myrna de Vries

Over mij

Meer dan 550 collega's zetten zich dag in, dag uit in om de beste zorg te leveren. Wij stellen een aantal collega's aan je voor.

“๐–๐ž ๐ณ๐ข๐ฃ๐ง ๐š๐ฅ๐ฌ ๐ญ๐ž๐š๐ฆ ๐ก๐ž๐ž๐ฅ ๐œ๐ฅ๐จ๐ฌ๐ž ๐ž๐ง ๐จ๐ง๐๐š๐ง๐ค๐ฌ ๐๐š๐ญ ๐ฐ๐ž ๐š๐ฅ๐ฅ๐ž๐ฆ๐š๐š๐ฅ ๐ฏ๐ž๐ซ๐ฌ๐œ๐ก๐ข๐ฅ๐ฅ๐ž๐ง๐ ๐ณ๐ข๐ฃ๐ง ๐ฌ๐ฅ๐ฎ๐ข๐ญ๐ž๐ง ๐ฐ๐ž ๐ง๐š๐š๐๐ฅ๐จ๐จ๐ฌ ๐จ๐ฉ ๐ž๐ฅ๐ค๐š๐š๐ซ ๐š๐š๐ง. ๐–๐ž ๐ค๐ฎ๐ง๐ง๐ž๐ง ๐ž๐œ๐ก๐ญ ๐จ๐ฉ ๐ž๐ฅ๐ค๐š๐š๐ซ ๐ญ๐ž๐ซ๐ฎ๐ ๐ฏ๐š๐ฅ๐ฅ๐ž๐ง. ๐–๐ž ๐›๐ž๐ฌ๐ญ๐ž๐๐ž๐ง ๐›๐ž๐ฐ๐ฎ๐ฌ๐ญ ๐ญ๐ข๐ฃ๐ ๐š๐š๐ง ๐ž๐ฅ๐ค๐š๐š๐ซ ๐๐จ๐จ๐ซ ๐ฅ๐ฎ๐ง๐œ๐ก๐ž๐ฌ ๐ข๐ง ๐ญ๐ž ๐ฉ๐ฅ๐š๐ง๐ง๐ž๐ง ๐ž๐ง ๐ฏ๐จ๐ฅ๐๐จ๐ž๐ง๐๐ž ๐ญ๐ข๐ฃ๐ ๐ญ๐ž ๐ฆ๐š๐ค๐ž๐ง ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ ๐œ๐š๐ฌ๐ฎรฏ๐ฌ๐ญ๐ข๐ž๐ค ๐ž๐ง ๐ข๐ง๐ญ๐ž๐ซ๐ฏ๐ข๐ฌ๐ข๐ž”

Myrna de Vries is Teamcoรถrdinator in team Utrecht en Lekstroom.

> Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Myrna, 32 jaar en ik werk sinds een jaar als teamcoรถrdinator in Utrecht en Lekstroom. In woon in Alphen aan den Rijn en ben moeder van een zoontje van acht. In mijn rol als teamcoรถrdinator ben ik eindverantwoordelijk voor- en leidinggevende van de teams in Utrecht en Lekstroom. Ik voer overkoepelende gesprekken met de gemeenten, netwerkgesprekken met andere zorgpartijen en consulenten, voortgangs- en klachtgesprekken met cliรซnten, coach- en functioneringsgesprekken met collegaโ€™s. Met het team doen we mee aan diverse pilots ter verbetering van de zorg en vermindering van de kosten in het kader van de landelijke opdrachten uit het GALA en de IZA. Hiervoor ben ik het aanspreekpunt en lever ik de nodige informatie aan. Samen met de regiomanager zorg ik voor gezonde en stabiele teams, op individueel en teamniveau. Collegaโ€™s kunnen op mij terugvallen als ze iets nodig hebben of even willen sparren. Daarnaast begeleid ik ook eigen cliรซnten.

Daarnaast ben ik, samen met 3 andere collega’s uit verschillende bedrijfsonderdelen, aandachtfunctionaris kindermishandeling en huiselijk geweld bij impegno. Dit houdt in dat ik advies geef aan collegaโ€™s wanneer zij bijvoorbeeld een vermoeden hebben of signalen ontvangen van huiselijk geweld of kindermishandeling en hulp nodig hebben bij het doorlopen van de stappen van de Meldcode. Ook kunnen wij ondersteunend zijn in het contact met Veilig Thuis. Ik neem medewerkers mee in wat er moet gebeuren zodat ze dit de volgende keer zelf kunnen doen, zij kennen de cliรซnt uiteindelijk het beste. Om dit goed en gedegen te kunnen doen ben ik lid van- en volg ik scholing bij de LVAK (vereniging voor aandachtfunctionarissen).

Samen met het projectteam zorgkwaliteit en de andere aandachtfunctionarissen maken wij het protocol โ€˜Meldcodeโ€™. Het is aan ons om te zorgen voor implementatie en borging, daar waar nodig kunnen wij teams deskundigheidsbevordering geven. Ik sluit binnenkort ook aan bij een aantal begeleidingsteams, om kennis te delen maar ook om zichtbaar en toegankelijk te zijn als aandachtfunctionaris. Samen met de andere aandachtfunctionarissen houd ik me ook bezig met de preventie van huiselijk geweld en kindermishandeling. We geven tips hoe je een gesprek kunt voeren, wat je kunt doen als je bang bent dat de vertrouwensrelatie met je cliรซnt verstoord wordt en bespreken wat de signalen van kindermishandeling en huiselijk geweld zijn zodat we dit zoveel mogelijk tegen kunnen gaan. Het is een vorm van coaching voor de collegaโ€™s. Om aandachtfunctionaris te kunnen zijn heb ik een opleiding gevolgd vanuit impegno. De functie aandachtfunctionaris is op persoonlijke titel, ik kan deze dus ook privรฉ gebruiken.

> Kun je wat vertellen over GGZ18+ begeleiding?

Vanuit impegno bieden wij begeleiding in acht verschillende leefgebieden en daarin kijken we naar waar iemand vastloopt en wat iemand nodig heeft om zo zelfredzaam mogelijk te zijn. De focus ligt hierbij altijd op de eigen regie van de cliรซnt en wat voor hen belangrijk is in hun leven. De leefgebieden waar wij begeleiding in bieden zijn: dagbesteding, huisvesting, financiรซn, praktische zaken, lichamelijke gezondheid, geestelijke gezondheid, sociaal functioneren en gezinsomstandigheden. We hebben een outreachende begeleidingsstijl waarmee we laten zien niet snel op te geven en vaak mooie resultaten boeken.

> Werk je in een team of alleen? Hoe is het team?

Ik werk in een heel fijn en jong team. Toen ik bij de regio Utrecht en Lekstroom begon was het team kleiner, maar gelukkig zijn er nu veel fijne collegaโ€™s bij gekomen. We zijn heel close en ondanks dat we allemaal verschillend zijn sluiten we naadloos op elkaar aan. We kunnen echt op elkaar terugvallen. We besteden bewust tijd aan elkaar door lunches in te plannen en voldoende tijd te maken voor casuรฏstiek en intervisie.

> Wat maakt impegno zo leuk?

Ik vind impegno een hele laagdrempelige organisatie. Ze staan open voor ideeรซn, voor het benutten van kwaliteiten van medewerkers binnen de mogelijkheden die er zijn. Zo heb ik kunnen doorgroeien van ambulant begeleider, naar regiebegeleider en vervolgens naar teamcoรถrdinator, daarin ben ik zeker niet de enige. Mensen staan voor elkaar klaar, door alle lagen heen, dat geeft een verbonden gevoel. Ik heb mijn eigen teams waar ik teamcoรถrdinator over ben maar ik ben ook onderdeel van het teamcoรถrdinatoren West team, waarvan de regiomanager onze leidinggevende is. Ook daar heb ik hele leuke collegaโ€™s die elkaar helpen waar mogelijk.

Ik werk nu ook projectmatig aan projecten om de zorg te verbeteren. Dat vind ik heel interessant om te doen, het geeft me weer een nieuwe impuls. Ik vind kennis delen รฉรฉn van de leukste dingen om te doen. Ik ben nu bijvoorbeeld ook bezig met een project over toegang en preventie. Alle zorgorganisaties hebben een opdracht, een integraal zorgakkoord en een gezond en actief leven akkoord en alle gemeentes moeten bezuinigen op de zorg. Met het project toegang en preventie zorgen we dat we bij blijven en voorop blijven lopen in de zorg die we bieden. Ik start hier binnenkort mee, dan kan ik hier meer over delen.

Binnenkort ga ik mijn team in Utrecht overdragen aan een collega, nu nog ambulant begeleider. Ik ga voor de helft van mijn contracturen als projectcoรถrdinator zorgkwaliteit werken. Een leuke nieuwe functie waarin ik, met het oog op kwaliteit van de zorg, mee ga werken aan projecten die bijvoorbeeld gericht zijn op toegang en preventie, maar ook de implementatie van nieuwe formats voor begeleiding. Hierdoor blijven wij een kwalitatief goede partij die aantrekkelijk is voor gemeenten en zorgverzekeraars om mee samen te werken, en bovenal krijgen onze cliรซnten daarmee de beste zorg en medewerkers de beste ondersteuning. Ik vind het leuk dingen op LinkedIn te delen, dus daar zal vast meer te zien zijn binnenkort!

> Wat wilde je als kind worden?

Vroeger als kind wilde ik juf in het basisonderwijs worden en ik ben ook zelfs gestart met de opleiding tot onderwijsassistente. In mijn laatste jaar werden er vrijwilligers geworven door een organisatie die vakanties organiseert voor gezinnen met een kind met een lichamelijk en/of psychische beperking, zo kwam ik in aanraking met de gehandicaptenzorg. Ik zou gaan starten met de PABO maar ben al snel afgehaakt omdat ik merkte dat het me niet de voldoening gaf die ik zocht. Ik ben toen gestart in een BBL-traject in de gehandicaptenzorg en heb daar met veel verschillende doelgroepen gewerkt waaronder meervoudig beperkte mensen, licht verstandelijk beperkte mensen met psychiatrische klachten en gedragsproblematiek en alles wat daartussen zit. Daar kwam ik dan ook in aanraking met psychiatrie. Een vriendin van mij die al werkzaam was in de psychiatrie wees mij op de GGZ als sector en zo ben ik uiteindelijk bij impegno uitgekomen. Ik ben mijn carriรจre bij impegno gestart als ambulant begeleider.

> Kun je een anekdote vertellen over je werk bij impegno? Wat heb je meegemaakt en zou je graag willen delen?

Ik maak dagelijks hele mooie, ontroerende en soms ook lastige situaties mee. Daar รฉรฉn situatie uit kiezen vind ik lastig. Het geeft mij vooral veel energie als ik mensen zie groeien. Een extra kers op de taart is als collega’s of ikzelf dat ook terugkrijg vanuit cliรซnten, hun netwerk of gemeenten. Als ik weet dat ik echt een bijdrage heb geleverd, of dat de begeleiders uit mijn teams een groot verschil hebben kunnen maken. Zoals bijvoorbeeld een medewerker die relatief nieuw is in de GGZ en net een jaar in dienst is, een traject heeft overgenomen van een andere organisatie waar daarvoor nog niet veel vorderingen waren en waar nu grote stappen worden gemaakt. Van bijvoorbeeld een heel rommelig huis, naar dat nu alles strak en netjes is, er hangt een planbord aan de muur dat netjes wordt bijgewerkt en dat er dan consulenten binnenkomen en hun mond openvalt van verbazing. Maar bijvoorbeeld ook als ik hoor dat collega’s met elkaar persoonlijke verhalen delen en er voor elkaar zijn terwijl zij nog maar kort met elkaar werken. Daar zit een enorm gevoel van basisveiligheid, waar je soms jaren over doet dit met elkaar op te bouwen. Daar krijg ik echt energie van en dit maakt mij ontzettend trots!

Een jaar of 2 geleden bood ik begeleiding aan een oudere man (lees: 70+). Hij was voor het eerst voor zichzelf met hulpverlening in contact gekomen, daar waar hij ook mentor en bewindvoerder is voor zijn zoon. Zijn vrouw en hij zorgden altijd voor een kopje thee en een koekje bij aankomst omdat zij dat belangrijk vonden. Op een gegeven moment maakten wij een nieuwe afspraak voor 30 april. Hij gaf aan dat hij dan Koninginnedag moest vieren, met een glimlach op zijn gezicht. Wetende dat hij een grapje maakte ben ik daar in mee gegaan en gaf aan dat ik in het oranje zou komen maar dat hij dan moest zorgen voor tompouces in plaats van een koekje. Zo gezegd zo gedaan: ik had een oranje shirt aan en een kroontje op mijn hoofd toen ik voor de deur uit mijn auto stapte. De man en zijn vrouw stonden in het keukenraam te kijken of ik mijn afspraak na was gekomen en ze schoten in de lach toen ze zagen dat dit het geval was. Toen ik binnenkwam stonden de tompouces op tafel en vierden wij Koninginnedag

Onze mensen

Ruim 550 collegaโ€™s staan dag in dag uit voor onze cliรซnten klaar. Wij stellen onze mensen graag aan je voor. Enthousiast geworden door de verhalen van onze collegaโ€™s? Bekijk dan snel onze vacatures!