Home / Onze mensen / Sandra Alblas

Sandra Alblas

Huishoudelijk ondersteuner

Over mij

Meer dan 750 collega's zetten zich dag in, dag uit in om de beste zorg te leveren. Wij stellen een aantal collega's aan je voor.

Het huishouden onderhouden is niet voor iedereen even gemakkelijk. Sandra Alblas is werkzaam als Huishoudelijk ondersteuner (HO) in team Oosterhout Noord en helpt mensen met het huishouden. Hierbij kan je denken aan huishoudelijke taken die de cliënt minder goed kan, of (tijdelijk) helemaal niet meer kan. Is Sandra dan alleen maar aan het schoonmaken? Zeker niet! Persoonlijke aandacht speelt binnen haar functie ook een belangrijke rol. Zo maakt ze een praatje met de cliënt en signaleert ze zaken die niet goed gaan en aandacht nodig hebben. Daarnaast maakt ze een weekschema, waarin ze samen met de cliënt aangeeft wat de cliënt zelf kan en voor welke taken zij ondersteuning biedt.

> Waardering

Sandra vertelt: “De ene dag ben ik met een jongeman bezig om zijn huis op orde te krijgen. Als dat dan lukt, vind ik dat gaaf om te zien. Ik vind het mooi dat ik in mijn werk mensen iets kan leren. De andere dag ondersteun ik een moeder met een gebroken been, die daardoor tijdelijk uit de running is. Ook mensen op leeftijd help ik met het huishouden. Als je dan een schouderklopje krijgt en te horen krijgt dat ze zo blij zijn met je hulp, dan is dat geweldig. Die glimlach van de cliënt, dat is wat mijn werk zo waardevol maakt.”

> Bijzondere ervaring

Ze maakt in haar werk bijzondere ervaringen mee. Zo heeft ze recent een mevrouw op leeftijd geholpen met verhuizen. “Samen met de verhuizer heb ik haar spullen overgebracht naar haar nieuwe woning in een verzorgingstehuis”, vertelt Sandra. “Met een mooie plant en een bos bloemen maakte ik haar nieuwe plek gezellig. Het was fijn om te zien dat deze mevrouw met haar eigen spulletjes volop kon genieten van haar nieuwe woning. Dit was een uitzonderlijke ervaring, maar het was mooi om deze mevrouw, die geen sociaal netwerk of familie meer om zich heen heeft, te kunnen ondersteunen in deze situatie.”

> Werkplezier

Sandra haalt plezier uit haar werk bij impegno. “Door mijn leidinggevende voel ik me op mijn gemak en het team is erg gezellig. We kunnen op elkaar bouwen”, vertelt ze. “Als iemand ergens mee zit dan bellen we elkaar op en helpen we elkaar. Ik zou geen andere werkgever meer willen.”

Onze mensen

Ruim 750 collega’s staan dag in dag uit voor onze cliënten klaar. Wij stellen onze mensen graag aan je voor. Enthousiast geworden door de verhalen van onze collega’s? Bekijk dan snel onze vacatures!