Home / Onze mensen / Waylon van Son

Waylon van Son

Regiomanager Jeugd & Gezin

Over mij

Meer dan 550 collega's zetten zich dag in, dag uit in om de beste zorg te leveren. Wij stellen een aantal collega's aan je voor.

“De sfeer binnen de teams is warm en hartelijk. Je merkt dat iedereen echt op zijn plek zit. Ik ben zelf elke week op elk van de kantoren te vinden zodat ik beschikbaar ben voor wie mij nodig heeft.”

Waylon van Son is Regiomanager Jeugd & Gezin in regio Hart van Brabant en Noordoost-Brabant.

> Kun je wat over jezelf vertellen?

Mijn naam is Waylon van Son en ik ben sinds juni 2023 werkzaam bij impegno als Regiomanager Jeugd & Gezin in de regio’s hart van Brabant en Noordoost Brabant. Ik heb, als één van de weinigen bij impegno, geen zorgachtergrond. Ik ben bijvoorbeeld salesmanager geweest en heb leiding gegeven aan commercieel medewerkers. Natuurlijk zijn er overeenkomsten tussen deze en mijn huidige functie, maar het blijft een hele andere sector. Ik heb ook mijn eigen bedrijf gehad in de IT maar door Corona heb ik mijn bedrijf moeten sluiten. Ik ben toen manager geworden bij de GGD en zo startte mijn loopbaan in de zorg. Toen ik uiteindelijk toe was aan iets anders kwam impegno op mijn pad. Na een aantal goede gesprekken waarin impegno aangaf mij graag aan te willen nemen ondanks mijn korte ervaring in de zorg, heb ik besloten hier aan de slag te gaan en daar heb ik tot op de dag van vandaag geen spijt van.

Naast mijn werk als Regiomanager bij impegno ben ik ook een gepassioneerd voetbalscout voor PSV. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen van 16 en 18 jaar.

> Wat doe je precies bij impegno? En kun je wat vertellen over Jeugd & Gezin?

Ik ben dus Regiomanager Jeugd & Gezin en ik ben verantwoordelijk voor vier teams binnen het hart van Brabant en Noordoost-Brabant. Mijn functie is heel breed, ik voer jaargesprekken en houd mij bezig met beschikkingen van gemeenten, ik draag volledige verantwoordelijkheid voor de teams. En dat maakt mijn werk ook leuk, het is heel divers en een uitdaging. Ik heb ook echt het gevoel dat ik mensen van dienst ben, dat wat ik doe een verschil maakt.

Binnen Jeugd & Gezin behandelen we kinderen tot 18 jaar met verschillende problematiek en we proberen hen zo goed mogelijk te helpen om vooruit te komen in het leven. Het uiteindelijke doel is dat zij bij het afsluiten van het traject, beter kunnen functioneren. We zetten ons iedere dag in om vanuit liefde mensen te helpen, om op menselijk niveau het verschil te maken.

> Werk je in een team of alleen? Hoe is het team?

Het team in Breda is fantastisch en ik ben niet de enige die dat vindt. Het team is stabiel, er heerst een goede sfeer en de deuren staan altijd open zodat je even kunt sparren of gewoon kunt binnenlopen. Er is veel aandacht voor elkaar. Ik vond in mijn beginfase als psycholoog ook veel ondersteuning binnen het team. Het is heel fijn om te weten dat je collega’s hebt op wie je kunt terugvallen.

> Wat maakt impegno zo leuk?

impegno geeft je kansen en vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als ik naar mijzelf kijk dan heb ik de kans gekregen om deze functie in te vullen ondanks dat ik niet veel ervaring had in de zorg. Het is een fijne organisatie, je wordt goed behandeld en aangemoedigd en er wordt gekeken naar de mens.

> Wat wilde je als kind worden?

Vroeger wilde ik profvoetballer worden. Ik ben ook een tijdje een betaalde voetballer geweest. Op mijn 14de werd ik gescout door RKC waarna ik daar vijf jaar heb gevoetbald onder contract. Ik heb zelfs mogen proeven van de Eredivisie, waarbij ik helaas alleen op de bank heb gezeten en niet ben ingevallen. Wel ben ik amateurkampioen geworden met mijn team in Geldrop. Daarna heb ik nog een tijde in het 1ste gevoetbald maar niet meer betaald.

> Kun je een anekdote vertellen over je werk bij impegno? Wat heb je meegemaakt en zou je graag willen delen?

Het is meer een privé anekdote die wel raakvlakken heeft met mijn werk. Mijn dochter hockeyt. Zelf heb ik alleen op voetbal gezeten en nooit gehockeyd. Wekelijks stond ik mijn dochter aan te moedigen vanaf de zijlijn maar er was altijd gedoe met scheidsrechters. Ik heb toen het heft in eigen handen genomen en ben een cursus voor scheidsrechter gaan volgen en inmiddels fluit ik al 12 jaar bij hockey wedstrijden, inmiddels zelfs op landelijk niveau. Mijn motto is dan ook “Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan.” Het raakvlak met impegno is dat wanneer je je inzet en zelf het initiatief toont, er veel mogelijk is en je het vertrouwen vanuit de organisatie krijgt. En dat vind ik zo fijn aan deze organisatie.

Onze mensen

Ruim 550 collega’s staan dag in dag uit voor onze cliënten klaar. Wij stellen onze mensen graag aan je voor. Enthousiast geworden door de verhalen van onze collega’s? Bekijk dan snel onze vacatures!