Sollicitatieprocedure

Onze werkwijze

Hoe gaat solliciteren bij impegno?

1.

Digitaal sollicitatieformulier

Solliciteren kun je via het digitale sollicitatieformulier. Deze wijze van solliciteren heeft onze voorkeur. We staan open voor nieuwe moderne manieren van solliciteren. Bijvoorbeeld geen reguliere motivatiebrief, maar iets wat jij hebt bedacht. Alleen sollicitaties via de post worden bij impegno niet in procedure genomen.

2.

Directe ontvangst van je sollicitatie

Iedere sollicitatie komt direct terecht bij het team waar je voor solliciteert. Er zit dus geen centrale personeelsafdeling tussen. Wanneer het team je brief heeft ontvangen, krijg je altijd een ontvangstbevestiging via de e-mail. Het is dus prettig als je bij je sollicitatie jouw e-mailadres vermeldt.

3.

Uitnodiging

Het team laat je weten of ze verder in gaan op jouw sollicitatie. Zo ja, dan word je uitgenodigd via e-mail of telefoon.

4.

Klaar voor de start

Het sollicitatiegesprek is altijd met (eventueel) toekomstige directe collega’s in het team. Het team neemt gezamenlijk de beslissing met betrekking tot de aan te nemen nieuwe collega.

Heb je aanvullende vragen? Neem contact op via sollicitatie@impegno.nl

FAQ

Meestal binnen 3 tot 4 werkdagen. Op vrijdag is de recruiter standaard vrij. Het kan i.v.m. drukte soms langer duren, trek dan zelf even aan de bel bij ons via sollicitatie@impegno.nl. Zeker omdat de site soms een error heeft en dan komt de recruiter er pas achter als de sollicitant mailt dat hij/zij niets gehoord heeft.

De recruiter screent het profiel (brief en CV), belt indien nodig nog op met vragen, hij of de leidinggevende zelf plant een sollicitatiegesprek in met leidinggevende en eventueel met een begeleider/psycholoog/gezinscoach enz. (afhankelijk van de vacature) erbij (de ene leidinggevende verdeelt dit over 2 gesprekken, de ander doet het met iemand erbij meteen in het 1e gesprek). Hierna zijn er twee uitkomsten: het arbeidsvoorwaardengesprek wordt gelijk gevoerd of de recruiter wijst meteen af in geval van een niet toereikend profiel of het houdt op na het eerste gesprek, maar dat spreekt voor zich.

Nee helaas niet, anders staat het vermeld in de vacature. In geval van de begeleidingstak, geldt dat de WMO financiert en dus het orgaan is dat de opleidingseis bepaalt. Sinds 2015 is het gedecentraliseerd: van landelijke overheid naar lokale overheid. Je zou op de site kunnen kijken of de vacature WEM (Werkervaringsmedewerker Ambulante Begeleiding) of Ondersteunend Begeleider openstaat.

Ja, als dat in de vacature staat. Staat het er niet bij, dan is het enkel voor loondiensters.

De maximumafstand is 20 km, ietsje meer is niet erg. Anders doen wij het niet: men heeft dan kans op te laat komen bij cliënten (zeker met crisisgevoelige casussen geen aanrader), vertraging, afspraak af moeten zeggen. Plus de CAO GGZ vergoedt maar een deel als iemand bijvoorbeeld 50 km van de werkomgeving woont. Een andere reden waarom er een maximum van 20 km wordt gehanteerd is dat men alsnog af kan haken vanwege de werk-privé-balans. Als je iedere dag pas om 20:00 uur thuis bent van je werk, kan dit op den duur een negatieve invloed hebben.

Onze eigen site is leidend, als de genoemde regio bijvoorbeeld wel op Indeed staat, maar niet op onze eigen site dan is het dus niet mogelijk om te solliciteren.

Het sollicitatieproces verloopt altijd via onze site, tenzij iemand aangeeft dat hij/zij het al via de site heeft geprobeerd. Dit moet dan wel worden vermeld in de mail.

Het is eigen verantwoordelijkheid om te bellen naar de opleidingsinstantie die het certificaat heeft uitgereikt of het geaccrediteerd is en gelijk staat aan. Wij kunnen dit niet voor een sollicitant uitzoeken.

Als jouw regio/locatie er niet bij staat op de website dan is het helaas niet mogelijk om stage te lopen bij impegno.

Heel soms, dit hangt af van jouw school(opdrachten). Meestal is het een nee en moet er een stageplek openstaan voor J&G of voor GGZ 18+.

Ja dat kan, het kan alleen wel voorkomen dat je laag wordt ingeschaald OF af wordt gewezen en wel gematcht wordt met de vacature Ondersteunend Begeleider, heel soms met WEM (net afgestudeerd en weinig/geen ervaring als bijvoorbeeld verpleegkundige). Dit komt doordat deze functie gaat om psychische en psychiatrische problematiek in plaats van (voornamelijk) lichamelijk. Daarnaast moet iemand ervaring hebben met de andere leefgebieden: financiën, huisvesting, praktisch functioneren (onder andere administratie), zingeving, juridisch, huishoudelijk (niet in uitvoering, maar als schakel, bijvoorbeeld iemand aanmelden voor huishoudelijke ondersteuning) en dagbesteding ((vrijwilligers)werk, hobby’s). Het is eigen verantwoordelijkheid om zelf goed te lezen op de site wat de verschillen zijn. Staat niet alles open om te vergelijken/in te lezen? Dan kun je mailen naar sollicitatie@impegno.nl