Home / Onze mensen / Janneke van der Kruis

Janneke van der Kruis

Regiomanager Jeugd & Gezin

Over mij

Meer dan 550 collega's zetten zich dag in, dag uit in om de beste zorg te leveren. Wij stellen een aantal collega's aan je voor.

“We zijn de afgelopen jaren flink gegroeid en ondanks dat we een grote organisatie zijn, merk je daar lokaal weinig van. We hebben weinig lagen, de lijnen zijn kort en we zijn toegankelijk en laagdrempelig.”

Janneke van der Kruis is Regiomanager Jeugd & Gezin in de regio West Brabant en Zuidoost Brabant.

Janneke van der Kruis

> Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Janneke en ik werk al bijna tien jaar bij impegno. Ik ben Regiomanager Jeugd & Gezin West Brabant en Zuidoost Brabant maar ik heb een achtergrond als psycholoog. Tien jaar geleden ben ik binnengekomen bij impegno als psycholoog voor volwassenen. Na drie maanden werd ik al gevraagd om teamcoach te worden bij de begeleidingstak binnen impegno. Ondanks dat ik geen ervaring had in een leidinggevende rol, werd mij die kans wel geboden en dat is ook wat ik zo mooi vind aan impegno, je krijgt heel veel vertrouwen en vrijheid om de dingen te doen die je leuk vindt en als je er niet uitkomt is er altijd iemand om je te helpen. Na drie jaar als teamcoach en drie jaar als teammanager bij begeleiding te hebben gewerkt was ik toe aan iets nieuws. Ik ben toen bij het projectteam zorgkwaliteit aan de slag gegaan, daar was ik meer op de achtergrond bezig met processen, kwaliteit en het beleid. Dit heb ik twee jaar gedaan en toen ben ik gevraagd om manager Jeugd & Gezin voor het team West Brabant en Zuidoost Brabant te worden en dat ben ik nu ruim een jaar. De Jeugd & Gezin tak binnen impegno was nieuw voor mij maar wederom heb ik het vertrouwen gekregen en dat vind ik heel fijn.

> Kun je wat meer vertellen over je functie?

Ik kan mijn functie inkleden zoals ik wil, ook hierin krijg ik veel vrijheid en vertrouwen. Ik stuur drie teams aan; één team in Eindhoven en twee teams in Breda. Daarnaast houd ik me bezig met het verbeteren van de inhoudelijke processen binnen Jeugd, zo ben ik projectleider van een project gericht op het product gezinscoaching en ben ik bezig om stageplaatsen voor de Jeugd GGZ op te zetten. De teams zijn heel zelf organiserend; alles wat met cliënten te maken heeft pakken ze zelf op en er zijn regiebehandelaren en gedragswetenschappers om mee te denken. Als casussen erg ingewikkeld worden, word ik er wel vaak bij gehaald. Ik ben er voor de medewerkers binnen mijn teams. Ik ben er om hen te ondersteunen en ervoor te zorgen dat alles loopt. Ook houd ik mij bezig met de contracten met externe partijen. Ik controleer of de contracten worden nageleefd en overleg met gemeentes en andere instanties. Ik zorg ervoor dat de samenwerking zowel intern als extern goed is en dat we goed contact onderhouden met verschillende instanties waardoor impegno op de kaart blijft staan.

> Kun je wat meer vertellen over Jeugd & Gezin?

Wij bieden verschillende soorten hulp binnen Jeugd & Gezin. We bieden Jeugd GGZ (diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren) en Jeugd- en opvoedhulp (gezinscoaching, jeugdbegeleiding en ouderschap bij scheiden). Wat ik hier zo mooi aan vind is dat we deze hulpvormen met elkaar kunnen combineren, bijvoorbeeld een gezinscoaching traject waarbij we ook individueel een kind behandelen. Of dat een jeugdbegeleider het traject van een kind overneemt als de behandeling is afgerond maar er nog wel begeleiding nodig is zodat het kind dat wat het heeft geleerd in de praktijk kan brengen. We vullen elkaar zo heel mooi aan. En dat merk je ook met de andere takken binnen impegno. We kunnen bijvoorbeeld binnen Jeugd & Gezin wel met ouders werken aan de opvoeding maar als er bijvoorbeeld schulden zijn dan kunnen we Begeleiding 18+ inschakelen om het probleem met de schulden aan te pakken, zodat we de koe bij de hoorns kunnen vatten.

> Kun je ook iets vertellen over het team en de organisatie?

Ik ben regiomanager van drie teams. De teams zijn heel divers, onderling zijn er verschillen in achtergrond, interesses en ambities. De sfeer is goed en laagdrempelig, iedereen heeft veel voor elkaar over, dat is denk ik ook wel kenmerkend voor de zorgsector; om elkaar te helpen en voor elkaar klaar te staan. Onderling zijn we gelijk aan elkaar, ik ben dan wel regiomanager en het is duidelijk wat mijn teams aan mij hebben maar impegno is geen hiërarchische organisatie.

Toen ik begon bij impegno was het nog een kleine organisatie met ongeveer zestig mensen in dienst. We zijn de afgelopen jaren flink gegroeid en ondanks dat we een grote organisatie zijn, merk je daar lokaal weinig van. We hebben weinig lagen, de lijnen zijn kort en we zijn toegankelijk en laagdrempelig.

Onze mensen

Ruim 550 collega’s staan dag in dag uit voor onze cliënten klaar. Wij stellen onze mensen graag aan je voor. Enthousiast geworden door de verhalen van onze collega’s? Bekijk dan snel onze vacatures!