Home / Onze mensen / Milou Smolders

Milou Smolders

Basispsycholoog GGZ 18+

Over mij

Meer dan 550 collega's zetten zich dag in, dag uit in om de beste zorg te leveren. Wij stellen een aantal collega's aan je voor.

“Je kunt zelf bepalen hoe je een therapie inzet en zit niet echt vast aan protocollen. Je kunt zelf manieren bedenken die passen bij de cliënt, je kunt echt je ei kwijt in een traject. We werken fysiek maar ook nog steeds online wat een prettige afwisseling is.”

Milou Smolders is Basispsycholoog voor volwassenen in team Tilburg en team Waalwijk.

> Kun je wat over jezelf vertellen?

Ik ben Milou en ik werk nu bijna tien jaar bij impegno in Tilburg en Waalwijk. Ik heb de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met verschillende soorten problematiek en behandelvormen, waaronder Cognitieve Gedragstherapie, Schematherapie en EMDR. In mijn vrije tijd besteed ik graag aandacht aan mijn gezin en haal ik ontspanning uit sporten en uit eten gaan.

> Wat doe je precies bij impegno?

Ik ben psycholoog binnen het team 18+  waarin we ons voornamelijk bezig houden met zowel individuele- als groepsbehandeling. Als uitvoerend behandelaar werk in nauw samen met een regiebehandelaar die op de achtergrond meedenkt over de grote lijnen van de therapie.

> Kun je wat vertellen over GGZ 18+?

Wij behandelen volwassenen van 18 t/m 64 jaar met diverse psychische klachten, waaronder met name angst- en stemmingsklachten, traumagerelateerde klachten en persoonlijkheidsproblematiek. We bieden kortdurende gesprekstherapie aan maar ook groepstherapie en psychodiagnostiek. Zo geef ik samen met een collega behandelaar een emotieregulatietraining en een training gericht op het doorbreken van patronen. Het team bestaat uit basispsychologen, een psychiater, een psychotherapeut, GZ-psychologen en GZ-psychologen in opleiding. We werken binnen het team GGZ Midden-Brabant nauw samen met het team GGZ Zuidoost Brabant. Het is prettig dat je je collega’s van andere disciplines binnen impegno ook op kantoor ziet rondlopen waardoor de lijnen kort zijn. Als ik bijvoorbeeld een collega van begeleiding wil inschakelen dan is dat zo geregeld en soms delen we ook casussen met elkaar. We organiseren op kantoor in Waalwijk regelmatig gezellige activiteiten samen met collega’s vanuit verschillende disciplines om ervoor te zorgen dat er verbondenheid blijft.

> Werk je in een team of alleen? Hoe is het team?

Ik werk in een informeel en jong team. We lunchen nagenoeg altijd samen en gaan dan vaak ook een stukje wandelen. We hebben ook regelmatig uitjes met elkaar, zoals etentjes, een schilderworkshop of een escaperoom.

> Wat maakt impegno zo leuk?

Ik vind vooral de vrijheid die ik krijg om mijn eigen agenda in te delen en de behandelingen op een creatieve manier in te zetten heel fijn aan deze organisatie. Je kunt zelf bepalen hoe je een therapie inzet waardoor je ruimte hebt om je eigen behandelstijl te ontwikkelen. We zetten bij EMDR bijvoorbeeld ook wel eens boksen in. Je kunt zelf manieren bedenken die passen jezelf als therapeut en bij de cliënt, wat maakt dat de trajecten echt afgestemd zijn op het individu. We werken fysiek maar ook nog steeds online door middel van videobellen en e-health, wat een prettige afwisseling is.

Onze mensen

Ruim 550 collega’s staan dag in dag uit voor onze cliënten klaar. Wij stellen onze mensen graag aan je voor. Enthousiast geworden door de verhalen van onze collega’s? Bekijk dan snel onze vacatures!