Home / Onze mensen / Rachana Termorshuizen

Rachana Termorshuizen

Basispsycholoog GGZ 18+

Over mij

Meer dan 550 collega's zetten zich dag in, dag uit in om de beste zorg te leveren. Wij stellen een aantal collega's aan je voor.

“Er is veel aandacht voor elkaar. Ik vond in mijn beginfase als psycholoog ook veel ondersteuning binnen het team. Het is heel fijn om te weten dat je collega’s hebt op wie je kunt terugvallen.”

Rachana Termorshuizen is Basispsycholoog voor volwassenen in team Breda.

> Kun je wat over jezelf vertellen?

Ik ben Rachana, 32 jaar oud en ik ben opgeleid als beeldend therapeut en basispsycholoog. Na mijn bachelor Beeldende Therapie wilde ik mijn kennis graag verder verdiepen en ben ik psychologie gaan studeren. Na de master reisde ik twee jaar in India en Thailand, nu zo’n 5 jaar geleden begon ik bij impegno. Op dit moment woon ik in een Tiny house in de natuur waar ik onwijs geniet van mijn groentetuin en het minimalistische leven.

> Wat doe je precies bij impegno?

Ik ben basispsycholoog en ik behandel volwassenen van 18-65 jaar met verschillende klachten waardoor ik veel afwisseling in mijn werk ervaar. Ik werk binnen een behandeling altijd samen met een regiebehandelaar, de regiebehandelaar kijkt op de achtergrond mee en ik voer de behandeling uit.

> Kun je wat vertellen over GGZ 18+?

Binnen behandeling 18+ werken we met een team van psychologen, een psychiater en soms ook een systeemtherapeut. De behandeling is vaak individueel en indien nodig wordt er een systeemtherapeut of psychiater aangehaakt. We geven ook groepsbehandelingen. Op dit moment hebben we bijvoorbeeld een emotieregulatie groep. Wat fijn is, is dat als je een idee hebt voor een groep, dat je de ruimte krijgt om hier je schouders onder te zetten om het te realiseren. Je krijgt veel vrijheid om dingen op te zetten dus als je een creatief persoon bent kun je zeker je ei kwijt in deze organisatie. Binnen de organisatie zijn de lijnen kort ook met bijvoorbeeld de andere hulpvormen binnen impegno. Zo schakelen wij bijvoorbeeld wel eens de hulp in van de begeleidingstak van impegno. Mijn collega van begeleiding kan dan begeleiding bieden bij bijvoorbeeld exposure opdrachten bij de behandeling van een angststoornis.

> Werk je in een team of alleen? Hoe is het team?

Het team in Breda is een super leuk, stabiel team. Er heerst een goede sfeer en de deuren staan altijd open zodat je even kunt sparren of gewoon kunt binnenlopen bij een collega. Er is veel aandacht voor elkaar. Ik vond in mijn beginfase als psycholoog ook veel ondersteuning binnen het team. Het is heel fijn om te weten dat je collega’s hebt op wie je kunt terugvallen.

> Wat maakt impegno zo leuk?

Je krijgt veel vrijheid en vertrouwen om je eigen agenda in te delen en om je eigen behandelingen in te richten. Door het brede scala aan doelgroepen kun je veel leren en veel waardevolle ervaring opdoen. Er wordt goede werkbegeleiding geboden en daarbij heb ik veel opleidingen mogen volgen zoals basis- en vervolg CGT, basis- en vervolg schematherapie en basis EMDR.  Ik vind het een hele geschikte werkplek voor beginnende psychologen.

> Kun je een anekdote vertellen over je werk bij impegno? Wat heb je meegemaakt en zou je graag willen delen?

Bij de afronding van een traject kijk je vaak terug met iemand naar hoe dat traject verlopen is. En om dan te zien dat iemand anderhalf jaar geleden met heel veel angst klachten en wantrouwen in anderen bij mij binnen kwam en nu zo gegroeid is, dat is zo mooi! Ik voel dan echt grote verwondering over hoe iemand in relatief korte tijd zoveel groei kan doormaken en zoveel zelfvertrouwen heeft gekregen om alleen verder te gaan. Als psycholoog kan ik een verschil maken door écht aanwezig te zijn in het contact en mensen te gidsen naar eigen regie, gezond gedrag en zelfvertrouwen. Dit maakt het werk voor mij erg betekenisvol.

Onze mensen

Ruim 550 collega’s staan dag in dag uit voor onze cliënten klaar. Wij stellen onze mensen graag aan je voor. Enthousiast geworden door de verhalen van onze collega’s? Bekijk dan snel onze vacatures!